images\ivar\izobrazevanje\velike\tecaj18.jpg

Varjenje MAG

Tečaj varjenja nerjavnega in konstrukcijskega jekla po MAG postopku je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Pri teoretičnem delu udeleženci pridobijo osnovna in specifična znanja za opravljanje dela varilca in traja dva dni. Pri praktičnem delu pa udeleženci pridobijo praktično usposobljenost za varjenje na MAG način. Trajanje praktičnega dela je odvisno od posameznega kandidata oz. njegovega predhodnega znanja in izkušenj. Po koncu tečaja imate možnost opraviti postopek certificiranja in pridobiti mednarodni certifikat varilca.

Vsebina teoretičnega usposabljanja: osnove varjenja po MAG načinu, prednosti in pomanjkljivosti tega načina varjenja, plini in njihove lastnosti, oprema za MAG način varjenja, vpliv varilnih parametrov na proces varjenja, tehnike varjenja, zaščita in varnost, najpogostejše označbe po ISO in EN za varilce, najpogostejše napake v zvaru in njihovi vzroki, osnovni pojmi ter vrste zvarnih spojev in njihovo označevanje.

Pri praktičnem usposabljanju se inštruktorji posvetijo vsakemu udeležencu posebej, vaje pa se prilagodijo njegovemu nivoju izkušenj, pa tudi potrebam naročnika. Varijo se naslednje lege: kotno vodoravno, kotno vertikalno, sočelno vodoravno, sočeno vertikalno.


KONTAKT

Zdravko Grmek   (LJUBLJANA)
mob.št.: 041 722 156
e-naslov: zdravko.grmek@i-var.si

Branko Kralj   (MARIBOR)
mob.št.: 041 723 642
e-naslov: branko.kralj@i-var.si

Kontakt

  • INSTITUT ZA VARILSTVO D.O.O.

  • Ptujska ulica 19, 1000 Ljubljana, Slovenija

  • dummy+386 1 28 09 400 

  • dummy info@i-var.si

E-novice

Vpišite se z emailom in posredovali vam bomo več informacij

© Copyright I-var 2024.

Search