images\ivar\izobrazevanje\velike\tecaj1.jpg

DL IWE/IWT/IWS

O TEČAJU

Danes je skoraj nepojmljivo, da bi se karkoli zgradilo ali izdelalo z uporabo varjenja brez pomembne vloge varilskega koordinatorja (varilski inženir, varilski tehnolog, varilski specialist). Naloge teh oseb so definirane v standardu EN 14731 in so osnova za kakovost v varilski proizvodnji po EN ISO 3834 kot tudi za varjenje jeklenih konstrukcij  po EN 1090.

Varjenje je zelo prisotno pri kovinskih nosilcih, profilih, jeklenih konstrukcijah, delovnih strojih, pečeh, rezervoarjih, tlačnih posodah, dvigalih, avtomobilih, železniških vagonih, ladjah, letalih itd. Zato je vloga varilnih inženirjev nenadomestljiva.

Slovenija je po številu diplomiranih varilskih koordinatorjev med najbolj uspešnimi državami na število prebivalcev. Institut za varilstvo se nenehno prilagaja potrebam in zahtevam industrije. Zato smo po vzoru tujih institutov pričeli z izvajanjem specializacij na daljavo za mednarodne varilske inženirje in mednarodne varilske tehnologe. Na ta način imajo inženirji/tehnologi manjšo odsotnost v službi in se učijo od doma takrat, ko jim najbolj ustreza.

Predavanja v učilnici predstavljajo 111 ur, vaje v laboratoriju 35 ur, ostalo pa je učenje na daljavo. S tem se je odsotnost varilskih koordinatrojev z dela zmanjšala za trikrat.

 

NOV NAČIN UČENJA

Kandidati imajo od doma pristop do kompletnega gradiva preko računalnika, tablice ali pametnega telefona. Gradivo je interaktivno in poleg teksta ter slik ponuja še video vsebine ter kviz vprašalnike. Kandidati imajo na razpolago pomoč tutorjev pri učnem gradivu, ki  odgovarjajo po elektronski pošti, telefonu ali video konferenci. Tehnično osebje ponuja pomoč pri tehničnih vprašanjih, administracija pa pri vseh drugih zadevah. Kandidati imajo za izmenjavo mnenj in informacij tudi možnost uporabe klepetalnic (chat room-a).


CENA

Cena specializacije za posameznega kandidata za pridobitev posameznega naziva znaša:                                 

IWE: 5.840 EUR                            
IWT: 4.950 EUR
IWS: 3.950 EUR    

V ceno so zajeti stroški izobraževanja, gradiva, izpitov ter izdaje diplome.

PRIJAVA IN VSTOPNI POGOJI

Predstavitev specializacije 2023 (KLIK)

Kontakt

  • INSTITUT ZA VARILSTVO D.O.O.

  • Ptujska ulica 19, 1000 Ljubljana, Slovenija

  • dummy+386 1 28 09 400 

  • dummy info@i-var.si

E-novice

Vpišite se z emailom in posredovali vam bomo več informacij

© Copyright I-var 2024.

Search