images\ivar\izobrazevanje\velike\niko2.jpg

Plamensko spajkanje (lotanje)

Tečaj plamenskega spajkanja je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela. Pri teoretičnem delu udeleženci pridobijo osnovna in specifična znanja za opravljanje dela spajkalca in traja dva dni. Pri praktičnem delu pa udeleženci pridobijo praktično usposobljenost za plamensko spajkanje. Trajanje praktičnega dela je odvisno od posameznega kandidata oz. njegovega predhodnega znanja in izkušenj. Po koncu tečaja imate možnost opraviti postopek certificiranja in pridobiti mednarodni certifikat spajkalca.

Vsebina teoretičnega usposabljanja: osnove plamenskega spajkanja, prednosti in pomanjkljivosti tega načina spajkanja, plini in njihove lastnosti, oprema za plamensko spajkanje, vpliv varilnih parametrov na proces spajkanja, tehnike spajkanja, zaščita in varnost, najpogostejše označbe po ISO in EN za spajkalce, najpogostejše napake v spajkanem spoju in njihovi vzroki, osnovni pojmi ter vrste spajkanih spojev in njihovo označevanje.

Pri praktičnem usposabljanju se inštruktorji posvetijo vsakemu udeležencu posebej, vaje pa se prilagodijo njegovemu nivoju izkušenj, pa tudi potrebam naročnika.


KONTAKT

Zdravko Grmek   (LJUBLJANA)
mob.št.: 041 722 156
e-naslov: zdravko.grmek@i-var.si

Branko Kralj   (MARIBOR)
mob.št.: 041 723 642
e-naslov: branko.kralj@i-var.si

Kontakt

  • INSTITUT ZA VARILSTVO D.O.O.

  • Ptujska ulica 19, 1000 Ljubljana, Slovenija

  • dummy+386 1 28 09 400 

  • dummy info@i-var.si

E-novice

Vpišite se z emailom in posredovali vam bomo več informacij

© Copyright I-var 2024.

Search