Podelitev diplom varilnim koordinatorjem za leto 2023

V letu 2023 se je udeležilo specialističnega usposabljanja za varilne koordinatorje 44 kandidatov. Od tega je usposabljanje v roku uspešno zaključilo 37 kandidatov. Specialistično usposabljanje poteka po mednarodno priznanem programu usklajenim z Mednarodnim inštitutom za varilstvo (IIW) in se glede na zahtevnost in vstopne pogoje deli na usposabljanje varilnih inženirjev (IWE), tehnologov (IWT) in specialistov (IWS). Pridobljena diploma ima enakovredno veljavnost v vseh državah članicah IIW. 

Koordinator varjenja ima pomembno vlogo v podjetjih, ki se ukvarjajo z izdelavo izdelkov s pomočjo varjenja, saj je ključna oseba za določanje tehnologije in procesnih parametrov varjenja, kontrole in doseganje ustrezne kakovosti izdelkov. Standardi kakovosti, ki urejajo področje izdelava varjenih konstrukcij EN ISO 3834 in SIST EN 1090 tudi zahtevajo, da ima podjetje ustrezno usposobljenega koordinatorja varjenja.   

Specializacija traja dobrih 6 mesecev in je razdeljena na 4 vsebinske module ter samostojno pripravo in zagovor seminarske naloge.

Tokrat smo pred zaključno slovesno podelitvijo diplom izvedli še ogled podjetja Daihen Varstroj d.d. iz Lendave.

Vsem novim mednarodnim varilnim inženirjem, tehnologom in specialistom želimo veliko uspehov v nadaljnji karieri in upamo, da jim bo pridobljeno znanje pomagalo pri uspešnem premagovanju varilnih izzivov.

 

Kontakt

  • INSTITUT ZA VARILSTVO D.O.O.

  • Ptujska ulica 19, 1000 Ljubljana, Slovenija

  • dummy+386 1 28 09 400 

  • dummy info@i-var.si

E-novice

Vpišite se z emailom in posredovali vam bomo več informacij

© Copyright I-var 2024.

Search